BIENENSTICH Γερμανικό γλυκό (το τσίμπημα της μέλισσας σε ακριβή μετάφραση) Υλικά: - 100γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 4 αυγά
- 150γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσύτου
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 80γρ. Αμυγδαλόφυλλα
- 400γρ. Κρέμα γάλακτος
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Εκτέλεση: - Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη άχνη και το φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε στο μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα λυόμενη (26 εκ.) και πασπαλίζουμε με τα αμυγδαλόφυλλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από την φόρμα αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει λιγάκι.
- Κόβουμε στην μέση και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε για 3 λεπτά στην μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ.
- Αλοίφουμε την κρέμα μας στο μισό «κέικ» και βάζουμε το καπάκι του από επάνω και πατάμε ελάχιστα.
Θα μπορούσατε να το καταναλώσετε κατευθείαν, αλλά καλύτερα είναι να μπεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9996 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |