Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Bienenstich (Γερμανικό γλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 05/11/12
bienenstich

 BIENENSTICH Γερμανικό γλυκό (το τσίμπημα της μέλισσας σε ακριβή μετάφραση)

Υλικά:
  • 100γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 4 αυγά
  • 150γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσύτου
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 80γρ. Αμυγδαλόφυλλα
  • 400γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη άχνη και το φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε στο μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα λυόμενη (26 εκ.) και πασπαλίζουμε με τα αμυγδαλόφυλλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από την φόρμα αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει λιγάκι.
  • Κόβουμε στην μέση και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε για 3 λεπτά στην μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ.
  • Αλοίφουμε την κρέμα μας στο μισό «κέικ» και βάζουμε το καπάκι του από επάνω και πατάμε ελάχιστα.

Θα μπορούσατε να το καταναλώσετε κατευθείαν, αλλά καλύτερα είναι να μπεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9996
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 08-11-2012 12:27
 
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΛΛΑ  
 
ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΙ 
 
ΑΛΕΥΡΙ; 
 
ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ...  
 
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΟ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ! ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ 
 
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ!nullΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΟ 
 
ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ! ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ 
 
ΜΟΥ
 
pastaflora
2. 08-11-2012 14:58
 
ΑΝ ΕΝΝΙΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΒΑΝΘΚΙΑ ,ΣΙΚΙΛΑΤΑ,ΦΡΑΟΥΚΑ ΜΟΑΝΑΝΑ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΠΟΩΛΑΚΙΑ ΟΕΡΘΟΙΥ ΚΡΕΜΑ, ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΑΚΕΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ Η ΝΙΣΕΣΤΕ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 200 ΓΡΑΜ. ΕΩΣ 1/2 ΚΙΛΟ. ΕΣΥ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΑΚΕΛΛΟΥ,,,ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ...
 
pastaflora
3. 08-11-2012 15:13
 
ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΕΠΑΘΕ...ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ: 
 
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ:Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΒΑΝΙΛΛΙΑ,ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ 4 ΜΠΩΛΛΑΚΙΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ, ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ Η ΝΙΣΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 200 ΓΡΑΜ. ΕΩΣ 1/2 ΚΙΛΟΥ.ΕΣΥ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? 
 
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΛΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΝΝΝΟΕΙΣ ?.... ΑΛΕΥΡΙ, ΦΑΡΙΝΑ, ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ Η ΟΧΙ, Η ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΕ ΑΡΩΜΑ Η ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΣΚΕΤΟ ΔΗΛ. ΝΙΣΕΣΤΕ?
 
pastaflora
4. 08-11-2012 18:31
 
μισό γιατι μπερδεύτηκα κι εγώ τώρα. 
Σορρυ για το αλεύρι κι αν μπορεί ο αντμιν να το προσθεσει στην συνταγή.  
100γρ. αλεύρι ΓΟΧ 
οσο για τα φακελακια (ανθος αραβοσυτου βανίλια) 
Για ποσοτητα αναφερω 1 φακελακι
 
sardelaki
5. 10-11-2012 11:45
 
sardelaki πολύ ωραίο μου φαίνεται αυτό το γλυκό. Θα το δοκιμάσω άμεσα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/11/12 )