Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan - Ψωμί Νο.03 (βρώμης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xotiko   
Κυριακή, 11/11/12
Υλικά
  • DUKAN - ΨΩΜΙ ΒΡΩΜΗΣ8κσ πίτουρο βρώμης
  • 8κσ πίτουρο σιταριού
  • 10κσ γάλα σκόνη
  • 1κσ μπέικιν πάουντερ
  • 1κγ αλάτι
  • 2 φακελάκια γρήγορης μαγιάς (8γρ το πακέτο)
  • 1κσ γιαούρτι 0 % λιπαρά
  • 4κσ fromage frais 0% ή τυρί λινέσσα
  • 3 αυγά
  • 4 ή 5 κσ ζεστό νερό
Τρόπος Παρασκευής
  • Χρησιμοποιούμε 2 μπολ. Στο πρώτο ανακατεύουμε την μαγιά με το ζεστό νερό, μέχρι να λιώσει καλά, στην συνέχεια βάζουμε και το τυρί λινέσσα και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στο δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα από το πρώτο μπολ στο δεύτερο και ανακατεύουμε καλά. Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ παχύς χυλός.
  • Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα (εάν θέλουμε χρησιμοποιούμε λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ. Κελσίου για 10 λεπτά. Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλο ένα 20λεπτο.

Εγώ προθερμαίνω το φούρνο αφού φτιάξω το μείγμα για να μπορέσει η βρώμη και το σιτάρι να τραβήξει λίγο το υγρό στοιχείο του μείγματος.

Καλή όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 21255
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 16-01-2013 02:43
 
καλά είναι απλά θεικό!!!! 
ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ: δεν βάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε 7 κ.σ. ζαχαρίνη, 1 κ.γ. μαχλέπι και άρωμα βανίλια-βούτυρο-πορτοκάλι και έχουμε ένα καταπληκτικό τσουρέκι 8)
 
ent
2. 10-04-2013 16:22
 
Η ποσότητα είναι για 4 ημέρες? (8 κσ. βρώμη)
 
Mary68
3. 05-02-2014 17:55
 
anti gia pitouro sutariou mporoume na baloume mono bromh?
 
minta
4. 30-01-2015 15:45
 
Εξαιρετικό!! Μου κάλυψε μια χαρά την ανάγκη μου για ψωμί!
 
Ninetta
5. 02-09-2015 11:05
 
Εντ!! στην παραλλαγη σου για το τσουρεκι πορεις να μου διευκρινισεις το αρωμα βανιλια-βουτυρο-πορτοκαλι τι ακριβως ειναι;; σε ευχαριστω ωραια ιδεα
 
Evagelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός