Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυρόπιτα Νο.19 (ελαφριά με γιαούρτι)
Τυρόπιτα Νο.19 (ελαφριά με γιαούρτι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kalofagas   
Δευτέρα, 19/11/12
Τυρόπιτα Νο.19 (ελαφριά με γιαούρτι)

Γρήγορη, εύκολη, σπιτική τυρόπιτα με μια ξεχωριστή γεύση από το σουσαμάκι που τη γαρνίρουμε!!!!! 

 Απολαύστε την είτε για φαγητό είτε και για το πρωινό σας!!

Υλικά:
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. τυρί φέτα 
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί (γκούντα ή παρμεζάνα)
  • 1 γιαουρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο και λίγο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
Τυρόπιτα Νο.19 (ελαφριά με γιαούρτι)Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τη φέτα μας θρυμματισμένη, τα υπόλοιπα τυριά μας τριμμένα, το γιαουρτάκι μας, το αυγό και το μισό ποτήρι σπορέλαιο. Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε εάν θέλουμε και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να ενοποιηθεί. 

Στη συνέχεια, αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ ή μικρό ταψάκι τετράγωνο και τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βάλουμε τρία φύλλα κρούστας για τη βάση της πιτούλας μας. Προσοχή να λαδώσουμε καλά και τις γωνιές, ώστε να ενωθούν τα φύλλα μας. Έπειτα, ρίχνουμε τη γέμισή μας μέσα στο ταψάκι και την ισιώνουμε για να πάει παντού. Προσθέτουμε άλλα τρία φύλλα κρούστας, αλείφουμε και το τελευταίο με σπορέλαιο, το χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.

Το ψήνουμε στους 180ο C πάνω κάτω για μία ώρα. Στη μισή ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Καλή σας επιτυχία!!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα τα τυροκομικά με τα αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών. Επίσης, μπορείτε να βάλετε λιγότερη φέτα και να συμπληρώσετε με ανθότυρο ή μυζήθρα χαμηλών λιπαρών.

Από το προσωπικό μου blog: http://syntagodimiourgies.blogspot.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8001
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-11-2012 12:24
 
ΠΟΛΎ ΝΟΣΤΙΜΗ!
 
pastaflora
2. 22-11-2012 21:15
 
Ευχαριστώ!! Φτιάξτε την και πείτε μου πως πήγε!!! :)
 
kalofagas

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/11/12 )