Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Κοπεγχάγη γλυκό Νο.02 (με βάση τάρτας)
Κοπεγχάγη γλυκό Νο.02 (με βάση τάρτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Τρίτη, 20/11/12
Υλικα

Για τη βαση

  • 100 γρ αλευρι
  • λιγο αλατι
  • 50 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
  • 2 κροκοι αυγων
  • 50 γρ ζαχαρη

Για τη γεμιση:

  • 6 αυγα
  • 1φλυτζανι αμυγδαλα και καρυδια χοντροαλεσμενα
  • 1 φλιτζανι ζαχαρη
  • 1 φλιτζανι τριμενη φρυγανια
  • 1 κουταλια μπεικιν παουντερ
  • ¼ κουταλακι γαρυφαλο
  • 1 κουταλακι κανελλα
  • 4 φυλλα κρουστας
  • 1 πακετο φρεσκο βουτυρο (λιωμενο)

Για το σιροπι

  • 3 κουπες ζαχαρη
  • 2-3 φλυτζανια νερο
  • 2 κουταλιες χυμο λεμονιου
Εκτελεση:
  • Κοσκινιζετε το αλευρι, κανετε μια τρυπα στο κεντρο και ριχνετε το βουτυρο σε κομματακια, τους κροκους και τη ζαχαρη.
  • Ζυμωνετε καλα με τα δαχτυλα μεχρι να γινει ελαστικη νκαι σφιχτη η ζυμη, δινετε το σχημα μπαλας και την τυλιγετε με διαφανη μεμβρανη διατηροντας την στο ψυγειο για 30 λεπτα.
  • Ανοιγετε κατοπιν την ζυμη σε φυλλο χοντρο και στρωνετε στο πατο ενος ταψιου και τρυπατε την επιφανεια με ενα πηρουνι. Ψηνετε στους 200 βαθμους για 10-15 λεπτα κια την αφηνετε να κρυωσει
  • Ανακατευετε την φρυγανια με το μπεικιν παουντερ, τα μυρωδικα και τα αμυγδαλα.
  • Χτυπατε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν και προσθετετε  στο μειγμα με τα αλλα (αμυγδαλα κτλ) υλικα, ανακατευοντας απαλα με ενα κουταλι
  • Αδειαζετε το μειγμα πανω στην ταρτα.
  • Κοβετε τα φυλλα στο μεγεθος του ταψιου και τα βουτυρωνετε με ενα πινελακι
  • Ακουμπατε τα φυλλα πανω στην γεμιση και την σκεπαζετε με αυτα.
  • Χωριζετε σε λωριδες και περιχυνετε με λιωμενο βουτυρο.
  • Ψηνετε στους 175ο για 45 λεπτα και περιχυνετε με το σιρόπι οταν κρυωσει το γλυκο.
  • Αφηνετε να πιει το σιροπι και το χωριζετε σε κομματια.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5134
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 22/11/12 )