Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοπεγχάγη γλυκό Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Παρασκευή, 23/11/12

Προχθες ανέβασα μια συνταγή Κοπεγχάγης, σας δίνω και μια πιο απλη εκδοχή με έτοιμο φύλο κρούστας, εξίσου πετυχημένη

 Υλικά
  • 400 γρ φύλλο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο για τα φύλλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Brandy

  • ταψί Νο 30

Για το σιρόπι

  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ρολά κανέλα
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2-3 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το brandy και ενώνουμε απαλά τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τα μισά βουτυρωμένα φύλλα, ρίχνουμε μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40- 45 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα υλικά που περιγράφονται και περιχύνουμε το κρύο γλυκό που το έχουμε χαράξει σε μερίδες.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5659
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/11/12 )