Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Νορβηγικά ρολά κανέλλας (Skillingsboller)
Νορβηγικά ρολά κανέλλας (Skillingsboller) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 02/12/12
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)

Η ιδέα προέρχεται από το seriouseats.com

Ένα πολύ νόστιμο σνακ για το σχολείο των παιδιών, τη δουλειά ή τον καφέ σας. Δοκιμάστε τα και θα σας ενθουσιάσουν

Υλικά
  • 4 ¼ φλ αλεύρι περίπου γ.ο.χ
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 25 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ κάρδαμο

Για τη γέμιση

  • 3 κ.σ βούτυρο
  • ¾ φλ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • Σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει,  μετά προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το κάρδαμο, το αλάτι, και το αλεύρι λίγο λίγο. Θέλουμε μια μαλακιά  και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1  ώρα ή τη βάζουμε στο φούρνο που έχουμε ζεστάνει στους 50 βαθμούς και τον έχουμε κλείσει.
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)
  • Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε παραλληλόγραμμο και απλώνουμε τη γέμιση (έχουμε ενώσει όλα τα υλικά μαζί). Αφήνουμε ένα κενό γύρω γύρω 1 εκ. περίπου και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε ρολάκια και βιάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Νορβηγικά ρολά κανέλλας  (Skillingsboller)Ελέγχουμε να έχουν ροδίσει ελαφρά και από κάτω.

Καλή επιτυχία.

Μπορείτε να ψήσετε τα μισά και τα υπόλοιπα να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα. Η ζύμη κρατάει (έως 24 ώρες )


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 3382
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-12-2012 11:04
 
ΣΑΝ ΝΤΟΝΑΤΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΝΤΟΝΑΤΣ) ΝΟΣΤΙΜΩΤΑΤΑ
 
pastaflora
2. 05-12-2012 14:25
 
Ωραία φαίνονται
 
MAIROYLA
3. 06-12-2012 12:24
 
Τέλεια φαίνονται θα τα δοκιμάσω για το καφεδάκι αλλά και για το σνακ των παιδιών
 
natasoula
4. 06-12-2012 16:04
 
Πολύ ωραία για το σχολείο και για τον καφέ. Θα τα φτιάξω αλλά χωρίς σταφίδας γιατί δε μας αρέσουν. Ωραίες φωτογραφίες Voula!
 
Lily74
5. 09-12-2012 11:48
 
Κορίτσια να τα δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός