Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Κοτόπουλο πατέ αν ζελέ
Κοτόπουλο πατέ αν ζελέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 μικρό Κοτόπουλο
3 κούπς; Νερό
Αλάτι
σε κόκους Πιπέρι
1 ασπράδι Αυγό(ά)
2 κουταλιές σκόνη Ζελατίνα
1 μεγάλη, σε κομματάκια 2x2 εκ. Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
1 μεγάλη σε κομματάκια 2x2 εκ. Πράσινη(ες) πιπεριά(ες)
1 κουταλιά τριμμένο Κρεμμύδι(α)
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα Κρεμμυδάκι(α)
1 κούπα ψιλοκομμένο Σέλερι
1 κούπα βρασμένο Ρύζι
2/3 κούπας Μαγιονέζα
1 κουταλιά Χορσράντις
1/3 κούπας Κέτσαπ
1/3 κουταλιές Μουστάρδα ντιζόν
1/8 κουταλάκι Πιπέρι καγιέν
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Βράστε το κοτόπουλο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, ώσπου να μαλακώσει και στραγγίστε το, κρατώντας το ζωμό. Μετρήστε τον κι αν δεν είναι 2 κούπες, συμπλήρώστε με νερό. Καθαρίστε το ζωμό, ρίχνοντας μέσα το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα, ενώ ο ζωμός βράζει κι ανακατέψτε ώσπου να ψηθεί το ασπράδι. Περάστε το ζωμό από πολύ λεπτή σίτα ή μουσελίνα.
Φουσκώστε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο ζωμό κι ανακατέψτε τη με το ζεστό ζωμό, να διαλυθεί εντελώς. Σε μια μικρή φόρμα κέικ με άνοιγμα στο κέντρο (τύπου σωσίβιο ή δαχτυλίδι) ρίξτε 1/2 κούπα από το μίγμα της ζελατίνης και βάλτε τη στο ψυγείο, να πήξει. Αν χρησιμοποιήσετε μεγάλη φόρμα, σωσίβιο, διπλασιάστε τη δόση.
Τοποθετήστε, με την καλή όψη προς τα κάτω, τα κομματάκια της κόκκινης και της πράσινης πιπεριάς, επάνω στο ζελέ, ώστε να μοιάζουν με 4 αλεξανδρινά. Ρίξτε λίγη ζελατίνη και βάλτε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο. Καθαρίστε το κοτόπουλο από τα κόκαλα και τις πέτσες και λιανίστε το. Ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μίγμα της ζελατίνης και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας τη μαγιονέζα στο τέλος κι ανακατεύοντας την απαλά. Δοκιμάστε και προσθέστε όσο αλάτι ή πιπέρι χρειάζεται.
Αδειάστε το μίγμα επάνω στις πιπεριές, μέσα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο 4 ώρες, να πήξει. Ξεφορμάρετε το πατέ σε πιατέλα, βουτώντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα σε ζεματιστό νερό και φυλάξτε το στο ψυγείο, ώσπου να σερβίρετε
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός