Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Knodel (βραστό ψωμί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από abba   
Σάββατο, 24/11/12

Knodel (βραστό ψωμί)
Παραδοσιακή συνταγή Τσεχίας

Υλικά (8 μερίδες)
  • 2 Αβγά
  • 1/2 Κούπα γάλα
  • 1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 3 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο με μία πρέζα baking powder
  • 4 Φέτες λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους (μπαγιάτικο)
Εκτέλεση
  • Χτυπώ τα αβγά, το αλάτι και το γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι.
  • Συνεχίζω το χτύπημα με ένα μεγάλο κουτάλι (η ζύμη πρέπει να είναι απαλή (στρωτή) και σφιχτή αρκετά για να κρατά το σχήμα της).
  • Ανακατεύω τους κύβους του ψωμιού τελευταίους.
  • Εχω μία καθαρή, υγρή πετσέτα έτοιμη. Πλάθω τη ζύμη στενόμακρη με υγρά χέρια, την τυλίγω στην πετσέτα και την βάζω σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Βράζω με καλλυμένη κατσαρόλα για 45 λεπτά.
  • Μετακινώ την πετσέτα και κόβω το βραστό ψωμί σε πάχος 2,5 πόντους. Αν δεν κοπεί αμέσως, ο ατμός δεν μπορεί να δραπετεύσει και το ψωμί θα είναι λασπωμένο και σκληρό.
Τα διατηρώ ζεστά μέχρι να σερβίρω.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5479
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/11/12 )