Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Κυριακή, 25/11/12
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το ασπράδι των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα.
  • Oταν γίνει ρίχνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την σούπα στην σουπιέρα χτυπώντας σιγά-σιγά με το σύρμα (ή το πιρούνι) για να μην κόψει το αυγολέμονο.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ή περιχύνουμε το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε λίγο τη κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση για να μην φάμε ωμό το αυγό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4415
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-11-2012 23:31
 
Ετσι ακριβως το εφτιαχνε ο πατέρας και η μαμά μου, εγώ εχω ένα σέικερ της ταπεργουερ και ρίχνω μεσ ε αυγό ολόκληρο, το χυμό του λεμονιού και 1κορν φλαουερ (νισεστε) οσο θέλψ να είναι πηχτή. Το κλείνω το κτυπώ καλά με 3 κινήσεις κει το ριχνω στην κατσαρόλα ανακατευοντας οχι με το κουτάλι αλλά κουνωντας απαλά την κατσαρόλα κυκλικά. Για ενα λεπτό επάνω στην φωτιά. Οχι πάνω από 1΄λεπτό για να μην κάνει και ασπραδοπήγματα!.....  
Μιά χαρά!....ούτε απλυτα πολλά ούτε λερώματα!... 
 
Αν δεν εχετε τάπερ χρησιμοποιηστε ενα αδειο βαζάκι από μαρμελάδα που κλείνει καλά. Κάνει πολύ καλή δουλειά....
 
pastaflora
2. 29-11-2012 23:48
 
Την πρώτη φορά μικρή θυμάμαι χρησιμοποίησα σεικερ για να κάνω αυτολέμονο και είχα ένα ατυχιματάκι, και από τότε δεν το ξαναέκανα
 
kabmaria
3. 01-12-2012 18:37
 
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα ένα αβγό και 2 λεμόνια και το κάνω με τον ίδιο τρόπο. Θεωρώ ότι το αυγολέμονο θέλει χτύπημα με βαρύ πιρούνι. Του στέλνω και ένα φιλί την ώρα που το ρίχνω στο φαγητό για να μην κόψει.
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/11/12 )