Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Νο.26 (Εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τρίτη, 04/12/12
Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μήλα
  • 3 αυγά
  • Κανέλλα
Εκτέλεση
  • Σ' ένα στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm βάζουμε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλλα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο να λιώσει (όχι να κάψει).
  • Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί πάνω στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι (όχι πολύ χτύπημα ώστε να είναι ρευστή η ζύμη) και ανακατεύουμε και το κονιάκ.
  • Περιχύνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα έτσι ώστε να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 190-200° C.

Μόλις γίνει η μηλόπιτά μας την βγάζουμε από τον φούρνο και σε 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Αλλά και σκέτη είναι πολύ εμφανίσιμη και γευστική.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4560
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 07/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός