Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψητό κατσαρόλας “υπερπαραγωγή”
Ψητό κατσαρόλας “υπερπαραγωγή” Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Σάββατο, 01/12/12

Τη συνταγή την έχω από παλιό περιοδικό τηλεόρασης όπου ήταν δημοσιευμένο μαζί με συμβουλές για το τέλειο ψητό κατσαρόλας

Υλικά
  • 2 κ. μοσχάρι νουά σε δίχτυ (από τον κρεοπώλη σας)
  • 150-200 γρ. βούτυρο
  • φρέσκο χυμό 2 λεμονιών
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος
  • ζαμπόν καπνιστό σε φέτες (περίπου 15 φέτες)
  • τυρί έμμενταλ σε φέτες (περίπου 15 φέτες)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και ροδίζουμε μέσα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το λεμόνι, το κονιάκ και το κρασί.
  • Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να μείνει με λίγο ζουμάκι. Σ΄ αυτό το στάδιο, αν θέλετε το σερβίρετε σε φέτες, διαφορετικά συνεχίζετε για να ολοκληρώσετε την “υπερπαραγωγή”.
  • Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, μία φέτα ζαμπόν καπνιστό, μία φέτα τυρί έμμενταλ και μία φέτα κρέας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Ανακατεύετε το ζουμί που έχετε από το κρέας (περίπου 350 ml) με άλλη τόση κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το φαγητό.
  • Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Σερβίρετε με λευκό ρύζι ή με πατάτες τηγανητές και είναι πολύ εντυπωσιακό για γιορτινό ή επίσημο τραπέζι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12540
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/01/13 )