Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα λεμονιού Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 07/12/12
Μπισκότα λεμονιού

Εύκολα, νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια. Κάντε τα τώρα που υπάρχουν άφθονα μοσχομυριστά λεμόνια (προσέξτε μόνο να είναι βιολογικά).

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο        
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού (βιολογικό)
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 3,5 κούπες περίπου αλεύρι (γοχ)
  • 2-3 κ.σ  κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1,5 κγ μπέικιν
Εκτέλεση
Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού
  • Βάζουμε το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη και τα χτυπάμε στο μίξερ, έως ότου αφρατέψει το μίγμα μας. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα έως ότου ενσωματωθεί με το μίγμα μας. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα , το χυμό  και το μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το αλεύρι  σταδιακά. Θέλουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη.
  • Τη χωρίζουμε σε δυο μέρη και κάνουμε μπαστούνια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν , τουλάχιστο μια ώρα. Αν βιάζεστε τα βάζετε για λίγο στην κατάψυξη.
  • Σε ταψί βάζουμε  λαδόκολλα . Βγάζουμε  τα μπαστούνια, τα κόβουμε σε φέτες με πάχος 1εκ. και αραδιάζουμε στο ταψί.  Από πάνω βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε κάθε μπισκότο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα στις άκρες τα βγάζουμε και τ΄ αφήνουμε για 5 λεπτά στο ταψί  και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων. Παραμένουν τραγανά για αρκετές μέρες.

Μπορείτε να τ΄ αρωματίσετε και με ξύσμα πορτοκαλιού, αν δεν σας αρέσει το λεμόνι.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5379
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-12-2012 09:58
 
Τα έφτιαξα χθες πολύ γρήγορα κ αρκετα καλά θα έλεγα. Για τα γούστα μου ίσως ήθελε λίγο άρωμα ακόμα ίσως περισσότερο λεμόνι ή καποια βανίλια ή ίσως κ ένα βούτυρο τύπου lurpak να δώσει λίγο άρωμα.Πανευκολα πάντως κ με υλικά απλά.
 
sweety
2. 14-12-2012 17:14
 
Δεν το διευκρινίζω -λάθος- αλλά στα μπισκότα και τα κουλουράκια πάντα βάζω βούτυρο lurpak. Τώρα για το άρωμα είναι θέμα μεγέθους του λεμονιού και πόσο φρέσκο είναι.  
Σ΄ευχαριστώ για το σχολιό σου :) :)
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/01/13 )