Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan (3η φάση) - Μπισκότα πορτοκαλιού και παραλλαγές για 2η φάση
Dukan (3η φάση) - Μπισκότα πορτοκαλιού και παραλλαγές για 2η φάση Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noucca   
Τρίτη, 11/12/12
Dukan(3η φάση) - Μπισκότα πορτοκαλιού και παραλλαγές για 2η φάση
ΥΛΙΚΑ
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 25 κουφετάκια Cologran (LiDL) ή 4 κ.σ. Natreen
  • 2 βανίλιες με το κόκκινο καπάκι
  • 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 3 κ.σ. πίτουρο σταριού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • Προτιφάρ ή κάποια άλλη σκόνη πρωτεΐνης
  • Λαδόκολλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Σε ελάχιστο χλιαρό νερό διαλύετε τη μαγιά.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν είναι πολύ ζεστό το νερό θα σκοτώσει τη μαγιά!
  • Σε ελάχιστο καυτό νερό διαλύετε τα κουφετάκια του γλυκαντικού. Αν χρησιμοποιήσετε άλλη μάρκα σε σκόνη δε χρειάζεται να το διαλύσετε.
  • Χτυπάτε τα αυγά με το μίξερ. Προσθέτετε 1 κ.σ. προτιφάρ, το γλυκαντικό, τη βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Προσθέτετε τα πίτουρα, το χυμό και τη μαγιά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Αν είναι νερουλό ρίξτε 2-3 κ.σ. προτιφάρ και ανακατέψτε ξανά.
  • Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την απλώνετε στη λαμαρίνα.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε από το μείγμα και ρίχνετε στη λαδόκολλα, αρκετά αραιά γιατί θα απλώσουν. Η μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου χωράει γύρω στα 12 μπισκότα.
  • Ψήνετε για 10 λεπτά στη χαμηλή θέση, γυρίζετε τη λαμαρίνα από την άλλη πλευρά (τα μπροστινά να πάνε πίσω) και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζετε τα μπισκότα μαζί με τη λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν ενώ ετοιμάζετε και βάζετε να ψηθεί η δεύτερη δόση.
  • Όταν έχετε ψήσει όλα τα μπισκότα, τα βγάζετε από τη λαδόκολλα και τα βάζετε ανάποδα στη σχάρα. Τα ψήνετε άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα για να γίνουν τραγανά κι από κάτω.

 Τα μπισκότα βγαίνουν αρκετά λεπτά και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να θεωρηθούν τραγανά ή να συγκριθούν με τα κανονικά μπισκότα.

ΜΕΡΙΔΕΣ

  • Δεν περιέχουν καθόλου τόλεραντς!
  • Η παραπάνω δόση βγάζει 24 μπισκότα, δηλαδή 8 μπισκότα αντιστοιχούν σε 2 κ.σ. βρώμη και 1 κ.σ. σιτάρι.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

  • Στη 2η φάση μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1 πορτοκάλι με 2 λεμόνια.
  • Μπορείτε να τα φάτε ακόμα και τις μέρες ΡΡ αφού 8 μπισκότα αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από μισό λεμόνι.
  •  Αν δε θέλετε να βάλετε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, πρέπει να βάλετε λιγότερο από 1 ποτήρι γάλα και κάποιο άρωμα ζαχαροπλαστικής.
  • Αν δεν έχετε προτιφάρ θα πρέπει να προσέξετε ΠΟΛΥ στις δόσεις των υγρών γιατί αν βγει πολύ ρευστό το μείγμα τα μπισκότα σας θα απλώσουν πολύ και θα μοιάζουν με κρέπες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9369
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/12/12 )