Κουνουπίδι τηγανητό Νο.03 |
|
Έχει υποβληθεί από giavroudi
|
Σάββατο, 15/12/12 |
Υλικά: - 1 κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- Αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κάρι σκόνη (όχι καυτερό)
- Κόλιανδρο σκόνη
- 1 αυγό
- Λίγο νερό
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση: - Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό χωρίς να μαλακώσει πολύ. Θέλουμε να κρατάει.
- Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λίγο νερό (1 κουταλιά της σούπας περίπου), το κάρι, το κόλιανδρο, το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να αποκτήσουμε ένα παχύρευστο χυλό (να έχει περίπου την πυκνότητα του μελιού). Θέλουμε να μείνει στο κουνουπίδι έτσι ώστε όταν τηγανιστεί, να έχει τη γεύση και το άρωμα των υλικών.
- Στραγγίζουμε το κουνουπίδι. Καίμε λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4690 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/12/12 )
|