Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελομακάρονα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Παρασκευή, 14/12/12
Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, καλές γιορτές με αγάπη και υγεία !!
Υλικά

Για τα μελομακάρονα:

  • 1 1/2 ποτήρια λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι καρύδια λεπτοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρική
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • κανελογαρίφαλο

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
  • Γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Για τα μελομακάρονα:
  • Βάζουμε σε μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη) και κατόπιν τα υγρά υλικά (λάδι, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι) αφού πρώτα αναμείξουμε στο χυμό του πορτοκαλιού την σόδα. (Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο γαρύφαλλο και κανέλλα σε σκόνη για να προσθέσουμε άρωμα-μικρή ποσότητα για να μην πικράνει το μίγμα).
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  • Τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε στην μέση του φούρνου, στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και κατόπιν τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι για 1 λεπτό ή περισσότερο, ανάλογα αν θέλετε τραγανό ή σιροπιασμένο το εσωτερικό του.
  • Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο στην σχάρα και τα βάζετε σε πιατέλα σε στρώσεις.
  • Ρίχνετε από πάνω σε κάθε στρώση λεπτοκομμένο καρύδι που έχετε ανακατέψει με λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο σε σκόνη.
Για το σιρόπι:
  • Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και βράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά, ξαφρίζοντας μέχρι να γίνει διαυγές το σιρόπι.

Αν σας αρέσει η γεύση, βάζετε μέσα στο σιρόπι την ώρα του βρασμού ολόκληρο το ξύλο της κανέλλα και 3-4 γαρύφαλλα, αλλά τα βγάζετε πριν αρχίσετε το μέλωμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2530
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/12/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός