Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αμυγδαλόπιτα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 18/12/12
Υλικά
  • 350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 3 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • Λίγο αλάτι

Σιρόπι:

  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμό 1/2λεμονιού
Εκτέλεση
  • Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπαίκιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μίγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Σιρόπι:
  • Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4379
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 23-12-2012 17:16
 
Κοπενχσγη δηλαδη!
 
pastaflora
2. 24-12-2012 00:41
 
ε δεν τα το έλεγα κι έτσι ..
 
abba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 21/12/12 )