Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασιλόπιτα Νο.12 (Νησιώτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 19/12/12
Υλικά
  • 8 κούπες αλεύρι
  • 3 κούπες γάλα κρύο
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 μυζύθρες ξερές τριμμένες
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 8 κουταλάκια (κοφτά) μπαίκιν μπάουντερς
  • 1 κούπα βούτυρο
  • Λίγα μπαχαρικά τριμμένα (κανέλα, γαρίφαλο, πιπερόριζα, κακουλέ)
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, την μπάικιν και το αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την ζύμη μας για 4 ώρες στο ψυγείο.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο ενός ταψιού Νο. 30.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το φύλλο (η ζύμη μας να προεξέχει), βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μυρωδικά.
  • Ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο (όσο ο πάτος του ταψιού) το στρώνουμε πάνω από το προηγούμενο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  • Πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο μας γυρίζουμε το πρώτο που κάναμε (και που προεξέχει), βάζουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε, το αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5431
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-12-2012 17:14
 
ΠΑΡΑξΕΝΗ ΠολΎ, ΑΠΟ ΠΙΟ ΝΗΣΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ?
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/12/12 )