Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σοφρίτο (το κερκυραϊκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 20/12/12
dsc_0429_425

Συνταγή της Κερκυραίας φιλης μου Ιωαννας οπως μου την εγραψε η ιδια και την φτιαχνει με συνταγη της γιαγιας της! Ειναι μια πολυ νοστιμη και ευκολη παραδοσιακη συνταγη!

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά – σε φέτες,
  • Μπολικος μαϊντανός
  • Σκόρδο (οσο θελετε)
  • 2 – 3 κουταλιές ξύδι ή ένα ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις φέτες από το μοσχάρι, τις στεγνώνουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε.
  • Τηγανίζουμε το κρέας καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
  • Το μεταφέρουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα σε μια ρηχή, καθαρή, κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπασθεί το κρέας, και προσθέτουμε το λάδι από το τηγάνι (στραγγισμένο και καθαρό)
  • Προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό και το σκόρδο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται για να στίψει το νερό.
  • Αν νομίζουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε άλλο λίγο αλάτι.
  • Κατά διαστήματα αναταράσσουμε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει και σβήνουμε με το ξύδι ή το κρασί (εγώ προτιμώ το κρασί).
  • Στο τέλος προσθέτουμε 1 – 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Το συνοδεύουμε με πουρέ ή με πατάτες τηγανιτές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4536
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-12-2012 16:41
 
Τέλεια το μετέφερες Μαργαρίτα μου. Το βλέπω καιστη φωτογραφία και μου τρέχουν τα σάλια τώρα... :)
 
GIOVANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/12/12 )