Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαγιονέζα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Τετάρτη, 09/01/13
Υλικά
  • 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κοφτά κουταλάκια άσπρο ξύδι
  • Λίγο λευκό πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 320 γρ. λάδι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
  • Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την μουστάρδα σε ένα γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύδι και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα-σταγόνα και ανακατεύουμε συνεχώς (πάντα προς την ίδια κατεύθυνση).
  • Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να πήζει ρίχνουμε λίγο λεμόνι ώστε να αραιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λάδι.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μια λεμόνι και μια λάδι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Το πρόβλημα με τη μαγιονέζα είναι οτι "κόβει" εύκολα. Αν κόψει:
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς ή
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνοδεύει: Ψάρια ψητά, Σαλάτες, Ομελέτες


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2268
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 12-01-2013 13:25
 
ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΌΛΟΙ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ  
 
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΥΡΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ 
 
ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΎΡΩ ΓΎΡΩ ΣΤΟ ΠΙΆΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ  
 
ΔΕΣΕΙ... 
 
ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΜΕ  
 
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ? ΔΟΚΙΜΑΣΕ  
 
ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ... ΕΓΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ 
 
 
 
ΦΤΙΑΧΝΩ.....ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤ ΕΣΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ  
 
ΕΧΕΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ?
 
pastaflora
2. 13-01-2013 13:43
 
όποιος κρατάει τα ασημικά του κλεισμένα στα συρτάρια, δεν τρώει σωστή μαγιονέζα :grin
 
ArXoS
3. 14-01-2013 00:16
 
όποια παλιά μαγείρισα διαβάζει αυτές τις γραμμές, σίγουρα γελάει με τα σχόλιά σας αυτή τη στιγμή. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και συγνώμη για τη δημοσίευση
 
dabalia
4. 14-01-2013 09:06
 
Μην το παίρνεις στραβά αγαπητή dabalia, θα προτιμούσαμε να μας εξηγήσεις το λόγο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ασημένιο πιρούνι.  
Εδώ δεν είμαστε όλοι σοφοί και παντογνώστες, ούτε παλιές μαγείρισσες ούτε σεφ, απλοί και ταπεινοί άνθρωποι είμαστε που έχουμε μεράκι και χόμπι τη μαγειρική, πολλοί δε είναι νέοι και αρχάριοι όπως εργένηδες, φοιτητές κ.α. που δεν έχουν πιάσει ποτέ κατσαρόλα και από αυτό το site μαθαίνουν.  
Γιαυτό κάνουμε τα σχόλια, για να βελτιωνόμαστε και αυτοί που γράφουν τις συνταγές, και αυτοί που τις διαβάζουν. 
Όσο για τον αστεϊσμό στο ύφος, αυτό συνηθίζεται να χαριτολογούμε στα σχόλια γιατί εδώ θεωρούμαστε όλοι φίλοι και δεν πρόκειται για ειρωνεία ή σαρκασμό.
 
tsigkos59
5. 14-01-2013 11:38
 
Προφανως η/ο dabalia εννοει βαρυ ανοξειδωτο πηρουνι και ασημενιο εννοει χρωμα...κοινη λογικη βρε παιδια...Η συνταγη μια χαρα μου φαινεται ετσι την εκανε και η γιαγια μου.Σε ευχαριστουμε.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/01/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός