Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρυδόπιτα Νο.10 (Γιαννιώτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Δευτέρα, 14/01/13
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την κανέλα και τους κρόκους των αυγών στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και όταν γίνουν μαρέγκα τα ρίχνουμε προσεκτικά στο μίγμα μας.
  • Ανακατεύουμε τα λεπτοκομμένα καρύδια με το αλεύρι και την μπάικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην ζύμη μας.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, ρίχνουμε την ζύμη μας, πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ.

Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν περιχύνουμε το γλυκό, ενώ το γλυκό πρέπει να είναι ζεστό. Γι αυτό φτάχνουμε πρώτα το σιρόπι, μετά το γλυκό ώστε μόλις βγάλουμε το γλυκό το σιρόπι να έχει κρυώσει.

  • Περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3783
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/01/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός