Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Πέμπτη, 17/01/13
Τη συνταγή τη βρήκα από ένα τουριστικό οδηγό μαγειρικής, τη δοκίμασα και ομολογώ ότι μου βγήκε πολύ καλό. Τη μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας.
Υλικά
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 3/4 φλυτζανι τσαγιού νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη κορν φλάουερ
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι τσαγιού μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ρύζι με το νερό στην κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πιει το νερό ρίχνουμε 3 και 1/2 φλυτζάνια γάλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να έχει μαλακώσει καλά το ρύζι.Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Στο 1/2 φλυτζάνι γάλα που έχουμε κρατήσει ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τη μαστίχα και τις βανίλιες.
  • Έπειτα από τη μισή ώρα ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μας, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε να έχουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Το αποσύρουμε και το ρίχνουμε στα μπωλάκια μας προτού πήξει εντελώς. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3543
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 21-01-2013 11:23
 
A ωραία ιδέα να βάλουμε στο ρυζόγαλο μαστίχα. θα το δοκιμάσω. θα δίνει ωραίο άρωμα
 
voula
2. 25-01-2013 19:32
 
Προχτες ανακάλυψα ότι κυκλοφορεί φακελάκι με κοπανισμένη μαστίχα + βανίλια μαγαδασκάρης (βγάζει και τα μαυράκια τα σχετικα) + λίγη ζάχαρη.  
Ειναι από γνωστή φίρμα που έχεικαι μπαχαρικά. 
Αν όμως θέλετε να κοπανίσετε μαστίχα σώνει και καλά, τυλίξτε την πρώτα σε χαρτί φούρνου με την προσθήκη λίγης ζάχαρης και χτυπήστε τη σε γουδι.  
Αν ειναι να την βάλετε σε φαγητό, προσθέστε λίγο αλάτι αντί ζάχαρη.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/01/13 )