Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Ρυζόγαλο σοκολατένιο (φούρνου)
Ρυζόγαλο σοκολατένιο (φούρνου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Δευτέρα, 21/01/13
Υλικά
  • 600 ml γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ρύζι
  • 50-100γρ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα με τα γούστα στο πόσο γλυκό το θέλετε)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά πάντα το γάλα μετη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το ρύζι, προσθέτουμε τη μισή κουβερτούρα, αφού τη σπάσουμε σε μικρά κομματάκια, για να λιώσει εύκολα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο, ρηχό ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 30`(στο διάστημα αυτό το ανακατεύουμε 1-2 φορές να μην πιάσει κρούστα).
  • Οταν βγάλουμε το ταψάκι απ`το φούρνο, ανακατεύουμε πάλι το ρυζόγαλο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα κομματάκια της μισής κουβερτούρας που περίσσεψε. Για πιο γρήγορο λιώσιμο της κουβερτούρας, σκεπάζουμε για λίγο το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Το σοκολατορυζόγαλο το σερβίρουμε σε μπωλάκια, είτε σκέτο είτε με μπαλίτσες από σαντιγύ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3550
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-01-2013 12:28
 
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΙΖΕΙΣ? ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΔΕΝ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ? 
 
ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΑ ΙΣΑ) Ι ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΙΣΕΣΤΕ ΑΝ ΒΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ... 
 
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 25/01/13 )