Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουλουράκια λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Σάββατο, 26/01/13
039_425
Υλικά:
  • 4-4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών και ασπράδι για το άλειμμα
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό (αν βάλετε) και κατόπιν, εναλλάξ, το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή και ύστερα ζυμώνοντας, ώσπου να έχετε μία ζύμη μάλλον σφιχτή.
  • Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και αλείφετε με ασπράδι αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

Ο χυμός λεμονιού είναι δική μου προσθήκη.

Τα μισά κουλουράκια τα έψησα για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 10 στους 180 και έγιναν πιο τραγανά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 5894
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-02-2013 11:57
 
Από τη φωτογραφία και τα υλικά καταλαβαίνω πως πρέπει να είναι πολύ νόστιμα. Εμένα μου αρέσουν τραγανά... Θα τα δοκιμάσω!!!
 
voula
2. 31-03-2015 09:28
 
Θα τα φτιάξω αύριο και θα σας πώ!
 
trapoulitsa
3. 02-06-2015 11:54
 
Βάζω περισσότερο λεμόνι γίνονται τέλεια.
 
trapoulitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/01/13 )