Υλικά: - 4-4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών και ασπράδι για το άλειμμα
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση: - Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό (αν βάλετε) και κατόπιν, εναλλάξ, το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή και ύστερα ζυμώνοντας, ώσπου να έχετε μία ζύμη μάλλον σφιχτή.
- Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και αλείφετε με ασπράδι αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Ο χυμός λεμονιού είναι δική μου προσθήκη. Τα μισά κουλουράκια τα έψησα για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 10 στους 180 και έγιναν πιο τραγανά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8264 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |