Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουφλέ σοκολάτας Νο.07 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Πέμπτη, 24/01/13
Υλικά (για 8-10 ατομα)
  • 1 πακέτο βούτυρο των 200 γρ.
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. Κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητος
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι νά αφρατέψουν και προσθέτουμε  τμηματικά τα λειωμένα σε bain- marie κουβερτούρα και βούτυρο.
  • Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το  κονιάκ.
  • Βουτυρώνουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  200 βαθμούς C και ψήνουμε τα semi-cotto με πολλή προσοχή. Σκοπός δεν είναι να φουσκώσει ή να στεγνώσει σαν κέικ. Το τέλειο ψήσιμο συμβαίνει στα 12 - 15 λεπτά την στιγμή που ενώ γύρω-γύρω έχει ήδη σχηματιστεί μια κρούστα στο κέντρο παραμένει υγρό και κρεμώδες.
  • Σερβίρεται πασπαλισμένο απαλά με ζάχαρη άχνη και συνοδεύεται με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.

Μόλις δείτε την κρούστα τού γλυκού να σκάει υπολογίστε ακόμα 2 λεπτά ψησίματος Προσοχή μεγάλη στήν σωστή θερμοκρασία !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3655
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/01/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός