Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροκουλούρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τετάρτη, 30/01/13
Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό
  • 60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή
  • 2 κουτ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι λευκό
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. βούτυρο φρέσκο πολύ καλής ποιότητας λιωμένο
  • ½ φλ. γάλα ζεστό 40 C (είναι η θερμοκρασία που εργάζονται οι μύκητες της μαγιάς)
  • 2 αβγά
  • 2½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για το άλειμμα:
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί -τουλάχιστον- ο όγκος της..
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι, και το κάνουμε σαν βουναλάκι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και προσθέτουμε τη μαγιά. Παίρνουμε αλεύρι από τα πλάγια και ρίχνοντας προς τα μέσα ανακατεύουμε με τα υλικά. Προσθέτουμε και λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την ζυμώνουμε καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αν θέλουμε να τη βοηθήσουμε τη σκεπάζουμε με κουβέρτα και βάζουμε από κάτω και ένα μπολ με καυτό νερό.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο χοντρό διαστάσεων 60Χ60 περίπου και το κόβουμε σε τρία κομμάτια, πλάτους 20 εκ.
  • Βάζουμε στη μέση και κατά μήκος μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο και τυλίγουμε σε ρολό πολύ χαλαρά. Βρέχουμε στην άκρη να κολλήσει.
  • Βάζουμε τα 3 ρολά παράλληλα, κολλάμε τις άκρες και πλέκουμε πλεξούδα χαλαρή γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσει και θα κολλήσουν μεταξύ τους. Όπως δηλαδή κάνουμε για τα τσουρέκια.
  • Βάζουμε την πλεξούδα σε στρόγγυλο ταψί και την κάνουμε κουλούρα, όπως το τσουρέκι.
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για περίπου 30' να φουσκώσει. Την αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 10΄, και μετά στους 200 C για 20΄-25΄

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4003
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 02-02-2013 12:24
 
40 βαθμούς χρειάζεται ο μύκητας οχι 400!
 
pastaflora
2. 03-02-2013 02:35
 
Σωστά το είχα γράψει, είχα βάλει εκθετικά το 0 για τους βαθμούς αλλά αυτό δεν το κατάλαβε και πρόσθεσε ένα παραπάνω μηδενικό. Πιο κάτω έβγαλε οτι θέλει ψήσιμο στους 2000 βαθμούς :upset :upset  
Τεσπα, το διορθωσα. Admin, γιατί δε παίρνει τους εκθέτες; Από word έκανα τη μεταφορά :(
 
abba
3. 03-02-2013 13:45
   
ArXoS
4. 03-02-2013 19:06
 
σε ευχαριστώ αρχοσ
 
abba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 03/02/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός