Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα Νο.19 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Πέμπτη, 31/01/13
Υλικά

Για τη ζύμη (για ένα μεγάλο ταψί):

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ή 20 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • Λίγο ζάχαρη
  • Λίγο κορν φλαουρ
  • 1 κουταλάκι ρίγανη

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • Μανιτάρια κονσερβας
  • Πιπεριές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
  • Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
  • Ρίχνουμε μετά το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβώλους).
  • Αλευρώνουμε τη ζύμη τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιασθεί ο όγκος της (περίπου 30 λεπτά).
  • Οταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε πιέζoντας με δύναμη με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί να πάρει το σχήμα του και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι παντού για να ψηθεί καλύτερα η ζύμη μας.
Για τη σάλτσα:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κορν φλαουρ και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη.
  • Στρώνουμε πάνω από την σάλτσα το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε το τυρί και την πιπεριά.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Η στεγνή μαγιά (στο φακελάκι) κάνει τη ζύμη λεπτή και η νωπή μαγιά (στο χαρτί) κάνει τη ζύμη πιο φουσκωτή σαν ψωμί. Η επιλογή είναι δική σας.....


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4929
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 03/02/13 )