Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τιραμισού Νο.09 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Παρασκευή, 01/02/13
tirsamisu1_425
Υλικά

Για το σαβαγιάρ

  • 4 αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 100γρ. αλεύρι
  • 100ργ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 65γρ. άχνη ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 250γρ. μασκαρπόνε
  • 300ρ. κρέμα γάλακτος
  • 50ml καφές εσπρέσσο δυνατός
  • 75γρ. μαυροδάφνη
  • 4κ. σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας
  • 150ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτύξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση

Για τα σαβαγιάρ

  • Χτυπάμε τα αρπράδια να γίνουν μαρέγκα και όταν σφίξουν αρκετά ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα. Αφοιρούμε και τοποθετούμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον ίδιο κάδο του μίξερ χωρίς να τον καθαρίσουμε, χτυπάμε τους κρόκους με την κρυσταλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίδει και να αποκτήσει την υφή κρέμας. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγα πό τα χτυπημένα ασπράδια και ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ για να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα ασπράδια. Με μία σπάτουλα ανσωματώνουμε τα δύο μείγματα, ρίχνουμε μέσα στο μπολ και αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο) και το ανακατεύουμε και αυτό με τη βοήθεια της σπάτουλας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο διαμέτρου 1εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά ή σιλπάτ αν έχουμε και με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζουμε μπισκότα μήκους 5εκ. και πλάτους 1. 5εκ. αφήνοντας λίγη απόσταση γιατί φουσκώνουν, η ζύμη μας φτάνει για να φτιάξουμε 50-60 μπισκότα. Πρίν τα βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη δύο φορές. Με την πρώτη φορά δημιουργείται μια κρούστα πάνω στα κουλουράκια ενώ με τη δεύτερη φορά επιτυγχάνουμε την όμορφη και ζαχαρένια όψη στα κουλουράκια μας.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μέσα στο ταψι για 1-2 λεπτά μέχρι να σκληρήνουν λίγο. Υπάρχει περίπτωση τα μπισκότα με μία σπάτουλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σίτα.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε στο μίξερτα μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη μαυροδάφνη, την άχνη ζάχαρη, τα 50ml καφέ και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Κρατάμε λίγο στο ψυγείο αν θέλουμε και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και δίπλα του βάζουμε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε τον υπόλοιπο καφέ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα μέσα στον καφέ και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ. Από πάνω τοποθετούμε τη μισή από την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας και από πάνω συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Διακοσμούμε με κακάο ή με ότι άλλο θέλουμε π. χ. τρούφα σοκολάτας.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2927
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/02/13 )