Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαγιονέζα σπιτική σε 30' Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από thefoodteller   
Τρίτη, 05/02/13

Σπιτική Μαγιονέζα σε 30'

Η παρασκευή αυτής της σπιτικής μαγιονέζας διαφέρει ως προς τον χρόνο, διότι ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε 30’’, αλλά και ως προς τα εργαλεία/συσκευές που απαιτούνται. Στην περίπτωση αυτήν δεν χρησιμοποιώ το παραδοσιακό μίξερ αλλά την ράβδο του multi και το σχετικό δοχείο. Να προσθέσω ότι, ακριβώς επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να "κόψει".

Η σπιτική μαγιονέζα στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί. Σε τούτη εδώ την περίπτωση όμως τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε 30’’ η μαγιονέζα είναι έτοιμη!

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 ml),
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (250 ml),
  • 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου),
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας (προτιμώ την Colmans που είναι πικάντικη),
  • χυμό από ½ λεμόνι (και βλέπουμε...),
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι,
  • άσπρο πιπέρι (γιατί οι άσπρες σάλτσες θέλουν άσπρο πιπέρι!),
  • προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως εστραγκόν, μαϊντανό, φρέσκο κόλλιανδρο, άνηθο, μαντζουράνα (ή ότι άλλο προτιμώ),
  • την ράβδο του multi και το δοχείο της.
Οδηγίες:
  • Σπιτική Μαγιονέζα σε 30'
    Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, (όλα ανεξαιρέτως!) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση. Κατά την διάρκεια, κινώ την ράβδο πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!
  •  Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στην γεύση ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα.Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!

Για να βρείτε κι άλλες απλές, καθημερινές και εύκολες συνταγές επισκεφτείτε το www.foodie1973.blogspot.com, διότι με τις κατάλληλες οδηγίες όλοι μπορούμε να μαγειρέψουμε...! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 2423
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-02-2013 11:59
 
Αν βάλετε εστραγκόν, πηγαίνει πολύ με βραστά αυγά που έχετε πανάρει μετά το βράσιμο, καθώς και με ψαρικά-θαλασσινά. 
Δεν θα βάλω ποτέ ηλιέλαιο, εκτός κι αν είναι βιολογικό, γιατί με τα ηλιέλαια "παίζονται" πολλά. Θα προτιμήσω καλαμποκέλαιο. 
 
Ετσι και πετυχεί ποιος τη χάρη μου. Τσάκα τσάκα τι άλλο θέλω.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/02/13 )