Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρώσικη σαλάτα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από thefoodteller   
Κυριακή, 03/02/13
Ρώσικη σαλάτα

Η σημερινή εκδοχή της ρώσικης σαλάτας, όπως τουλάχιστον είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα, ελάχιστη σχέση φαίνεται να έχει με την πρωτότυπη ρώσικη σαλάτα καθώς η δεύτερη περιέχει θαλασσινά αλλά και κρέας, εκτός από τα κοινά συστατικά της μαγιονέζας και ορισμένων λαχανικών. Η ρώσικη σαλάτα συνηθίζεται ιδιαιτέρως στα πολίτικα τραπέζια για αυτό και δεν θα μπορούσα να την παραλείψω.

Η αλήθεια είναι ότι προϋποθέτει κάποιον σχετικό χρόνο προετοιμασίας, αλλά αφού την φτιάξω, μπορώ να την φυλάξω στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί, δίχως έννοια.

Υλικά (για 12 άτομα):
  • μια δόση σπιτικής μαγιονέζας,
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι,
  • 1 πακέτο βρασμένα παντζάρια (για ευκολία) σε μικρά κυβάκια,
  • 3 μέτριες βρασμένες πατάτες (κομμένες σε μικρά κυβάκια),
  • 4 βρασμένα καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια),
  • ½ πακέτο βρασμένο αρακά,
  • 4 φρέσκα αγγουράκια (κομμένα σε μικρά κυβάκια),
  • 100 γρ. αγγουράκι τουρσί (κομμένα σε μικρά κυβάκια),
  • 70 γρ. κάππαρη (τεμαχισμένη),
  • αλάτι για τα λαχανικά,
  • ένα ευρύχωρο pyrex με καπάκι για να αποθηκεύσω την ρώσικη σαλάτα.
Οδηγίες
  •  Σε ένα μπολ ανακατεύω την σπιτική μαγιονέζα με το στραγγιστό γιαούρτι για να γίνει πιο άφθονη η μαγιονέζα δίχως περισσότερες θερμίδες.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω, το ήδη τεμαχισμένο, παντζάρι (σε κυβάκια) με 2κουτ. της σούπας από την εμπλουτισμένη μαγιονέζα και απλώνω την πρώτη στρώση της σαλάτας στο pyrex
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
  • Στην συνέχεια, αφού έχω ανακατέψει την πατάτα (σε κύβους πάντα) με 2 κουτ.της σούπας μαγιονέζα, την τοποθετώ πάνω από την στρώση με το παντζάρι
  • Εφαρμόζω το ίδιο με τον αρακά
  • Συνεχίζω με το τεμαχισμένο καρότο
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
  •  Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω την κομμένη κάππαρη, με το τεμαχισμένο αγγουράκι τουρσί και 2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα και στρώνω ομοίως πάνω στην σαλάτα.
  •  Τελευταίο και καλύτερο στρώνω το τεμαχισμένο φρέσκο αγγουράκι, το οποίο τοποθετώ δίχως μαγιονέζα για να μην αφήσει νερά
  •  Η σαλάτα είναι έτοιμη
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα
Ρώσικη σαλάτα

Σε περίπτωση που έχω καλεσμένους και θέλω να βγάλω την πιατέλα στο τραπέζι, καλύπτω με μαγιονέζα (έχω φυλάξει λίγη για το τέλος) την επιφάνεια της ρώσικης σαλάτας ενώ μπορώ να στολίσω κάνοντας σχέδια με λίγα από τα λαχανικά όπως καρότο,αγγουράκι τουρσί, λίγη κάππαρη ή και με 1-2 βρασμένα και τεμαχισμένα αυγά

 Θα βρείτε κι άλλες σύντομες, εύκολες και νόστιμες συνταγές στο  www.foodie1973.blogspot.com , διότι με τις κατάλληλες οδηγίες όλοι μπορούμε να μαγειρέψουμε...!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-02-2013 20:18
 
ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!! 
 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
 
pastaflora
2. 06-02-2013 21:18
 
Ευχαριστώ πολύ pastaflora!
 
thefoodteller

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/02/13 )