Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα σοκολάτας Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 08/02/13

Μπισκότα σοκολάτας
Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα σοκολατένια μπισκοτάκια.

Υλικά        
  • 180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1  μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμμ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γραμμ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Μπισκότα σοκολάτας
Μπισκότα σοκολάτας
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να γίνει το μίγμα μας αφράτο.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
  • Σε  άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα, το μπεικιν, το αλάτι  και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μίγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ή με το χέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις σταγόνες ή τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε αρκετά κενά γιατί τα μπισκότα απλώνουν.  Πατάμε με το χέρι μας λίγο να πλατύνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  C  για 12-15 λεπτά.
  • Τα μπισκότα μας θα είναι μαλακά  αλλά όσο στέκονται σκληραίνουν. Aφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.

p1040369_425
Καλή επιτυχία

Γίνονται  πολύ ωραία και με σταγόνες λευκής σοκολάτας

Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5759
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/07/14 )