Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη κουρού Νο.02 (η δικιά μου ζύμη)
Ζύμη κουρού Νο.02 (η δικιά μου ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από dolly   
Τρίτη, 05/02/13

Σήμερα σας δίνω την δική μου κουρού -ζύμη.

Μια ζύμη...μεταξωτή, που ανοίγεται χωρίς αλεύρωμα, πολλές  φορές και χωρίς πλάστη...γιατί απλώνεται και με τα δάκτυλα χωρίς να... μαζεύει...πραγματικά αφράτη στο φαγητό ...σαν βελούδο. ...και προ πάντων όταν τρώγεται δεν μας πιάνει...λόξιγκα...!!!
Η εκτέλεση της ειναι απλή και συνήθης ...

Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
  •  1 ποτήρι λάδι ελιάς,
  • 1 ποτήρι γάλα απλό (πολύ καλό ειναι το πλήρες)
  • 1 αυγό
  • 1/2 (πακέτου του μισού κιλού) ίσως και λίγο περισσότερο αλεύρι που φουσκώνει δηλαδή σε γραμμάρια 250 - 320 περίπου (αναλόγως το αλεύρι...)

Γίνεται μια ...υπέροχη ζύμη , κατάλληλη για όλα!

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11779
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-03-2013 02:28
 
Υποθέτω ότι εννοείς το φαρίνα,σωστά?Θα τα φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις.Αλήθεια,πόση ώρα ψήνεται αυτή η ζύμη και ποιο αλεύρι χρησιμοποίησες εσύ και πόσα γραμμάρια?
 
Eva1973
2. 21-07-2013 22:30
 
Tην εκανα και εγεινε τελεια
 
KAPA63

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/02/13 )