Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρέμα κάστανου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τετάρτη, 06/02/13
__425
Υλικά (για 1 1/2 κιλό):
  • 1 κιλό κάστανα ακαθάριστα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 500γρ. νερό + αρκετό ακόμη για το βράσιμο των κάστανων
  • 750γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας σχισμένος κάθετα στη μέση (ή 1 βανιλίνη)
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ (30 - 40γρ.)
Εκτέλεση:
  • Χαράζουμε τα κάστανα με ένα μαχαίρι από την κορυφή προς τη βάση και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει (όχι τα 500γρ. της συνταγής). Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για 30 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε λίγα-λίγα και τα καθαρίζουμε από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500γρ. νερό, τη ζάχαρη, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας ή τη βανιλίνη, καθώς και ολόκληρο το λοβό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 3/4 του σιροπιού στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολοτποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε αυτόν τον πολτό στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ποτό, ανακατεύουμε, πετάμε τον λοβό βανίλιας και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Η κρέμα διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4568
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 09-02-2013 11:22
 
ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΡΈΜΑ ΑΛΛΆ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΕΠΙ ΛΈΞΕΙ ΣΥΝΤΑΓΉ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΙΆΧΝΩ ΤΑΚΤΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ...
 
pastaflora
2. 09-02-2013 13:17
 
φαίνεται οτι ο Παρλιάρος ξέμινε απο ιδέες :grin :grin
 
zouboulia
3. 10-02-2013 22:03
 
κ. Αρετή, αν αναφέρεστε στην Μαρμελάδα καστανο (πάρα πολύ απλή), δεν είναι αυτολεξεί αντιγραφή, άδικα κατηγορείτε τη συντάκτρια της παρούσας δημοσίευσης.
 
ArXoS
4. 10-02-2013 22:55
 
ΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/02/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός