Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανταρίνι γλυκό κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Παρασκευή, 15/02/13

Μανταρίνι γλυκό κουταλιού

Υλικά:
  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • Η φλούδα από ένα μανταρίνι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα μανταρίνια να βράσουν σε νερό για 5 λεπτά. τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε πέντε φορές συνολικά, για να ξεπικρίσουν τα μανταρίνια. ΄Οταν τελειώσουμε, αφαιρούμε τον ομφαλό με μυτερό μαχαιράκι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν. Καθαρίζουμε από τη φλούδα του μανταρινιού το άσπρο μέρος με ένα κουταλάκι,  για να μην πικρίζει, την κόβουμε σε σπιρτόξυλα και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και μία βανίλια. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, προσθέτουμε και τα μανταρίνια και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, βάζουμε το γλυκό να ξαναβράσει γιατί θα έχουν βγάλει κάποια υγρά τα μανταρίνια.
  • Μόλις δέσει, το κατεβάζουμε, το σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες. Την επόμενη, αν δούμε ότι τα μανταρίνια έχουν βγάλει υγρά, το ξαναβράζουμε προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.

Το βάζουμε σε βαζάκια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 18-02-2013 11:13
 
ΕΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΟΤΙ ΤΡΥΠΆΜΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΊΝΙΑ ΔΙΑΜΠΕΡΩΣ.... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΣΙΡΌΠΙ....ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΕΣΎ...?????
 
pastaflora
2. 18-02-2013 11:30
 
Η συνταγή που ακολούθησα δε ζητούσε κάτι τέτοιο. Σε κάποιες άλλες συνταγές το αναφέρουν. Και χωρίς τρύπημα πάντως ξεπίκρισαν.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/02/13 )