Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αχλάδια κομπόστα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 18/02/13
Υλικά
  • 6 μεγάλα αχλάδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 γαρίφαλα (καρφάκια)
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κούπες κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί, τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί μέρος του κρασιού.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου (πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)
  • Αφαιρούμε τα γαρίφαλα και τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3569
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/02/13 )