Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαλακτομπούρεκο Νο.11 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Τετάρτη, 20/02/13
Υλικά
  • 1 κιλό λεπτά φύλλα
  • 1 κούπα φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 6 κρόκους
  • 6 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Λίγη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  • Σε μία κατσαρόλα δουλεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και ρίχνουμε τις βανίλιες.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα, την απλώνουμε να είναι ομοιόμορφη, την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνουμε μεταξύ τους και τα κλείνουμε γύρω-γύρω για να μην φύγει η κρέμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε, χαράζουμε το γλυκό μας μπακλαβαδωτά και
  • Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας περίπου (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).
  • Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει λίγο (5-10 λεπτά περίπου). Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3032
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/02/13 )