Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα γλυκιά Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τρίτη, 19/02/13
dsc00937_425
Υλικά:
  • 1,5 κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Από την προηγούμενη μέρα, τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, ρίχνουμε λίγο αλάτι και την αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλει τα υγρά της. Την επομένη, τη στραγγίζουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε μία τετράγωνη φόρμα.
  • Ξεκινάμε τοποθετώντας τρία φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα, στη φόρμα. Απλώνουμε γέμιση καλύπτοντας όλη την επιφάνεια των φύλλων. Συνεχίζουμε με φύλλο-γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αν οι άκρες των φύλλων προεξέχουν από τη φόρμα, τις γυρίζουμε προς τα μέσα εγκλωβίζοντας τη γέμιση. Τελειώνουμε με τρία-τέσσερα φύλλα από πάνω και  βουτυρώνουμε καλά. Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
  •  Ψήνουμε περίπου για μία ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7740
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/02/13 )