Υλικά - 2 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό για ψωμί
- 1¾ φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1½ φλ. τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά.
- Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα. Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.
- Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.
- Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια. Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις, δεύτερη σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11233 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |