Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα μαυροδάφνης
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα μαυροδάφνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 05/03/13
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 κιλό πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα
  •  αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάτα

  • 1 κούπα μαυροδάφνη
  • 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

Για τη σάλτσα

  • 1 κούπα μαυροδάφνη
  • 2 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά της μαρινάτας και  βάζουμε μέσα  τις μπριζόλες. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Οταν  βγάλουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάτα ρίχνουμε μέσα τις  πατάτες και τις αφήνουμε  μέχρι να τις ψήσουμε. 
  • Ψήνουμε τις πατάτες  στο BBQ και τις  αλατοπιπερώνουμε  λίγο πριν από το τέλος. Βράζουμε τη μαυροδάφνη μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν γλάσο.
  • Ψήνουμε τις μπριζόλες  στο BBQ και από τις δυο πλευρές  ανάλογα με το πόσο ψημένες τις θέλουμε.( μισοψημένο: 57°C - 60°C , μέτριο: 62°C- 64°C, καλοψημένο 72°C- 74°C).
  • Σερβίρουμε το  κρέας με τις πατάτες και σε ένα μπολάκι τη σάλτσα μαυροδάφνης

Buon apetitto!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4052
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/03/13 )