Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα Νο.21 (με κιμά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 12/03/13
Υλικά (για μια κανονική πίτσα)

Για τη ζύμη

  • 1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κούπα περίπου χλιαρό νερό

Για τη πίτσα

  • 200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  •  4 φέτες ντομάτα ξεσποριασμένες 
  • ½ κουτ. του γλυκού θυμάρι
  •  μια πρέζα κύμινο
  • μια πρέζα κόλιαντρο ξερό
  • κασέρι τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
  • Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο  ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.

Για την πίτσα

  • Σοτάρουμε το κιμά σε ενα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, αλατοπίπερο, το κύμινο, και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε το κιμά για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη ζύμη.
  • Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  • Απλωνουμε επανω το κιμα βάζουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη πιο χαμηλή σχάρα για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή.
Buon apetitto!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3358
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 17-03-2013 11:02
 
Ωραία ιδέα να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας μένει από την μακαρονάδα :roll
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/03/13 )