Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα Νο.20 (πολίτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 07/03/13
Υλικά (για μια κανονική πίτσα):
Για τη ζύμη
  • 1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κούπα περίπου χλιαρό νερό

Για τη πίτσα

  • 4 αβγά
  • 1 μπαστούνι σουτζούκι
  • 3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 250 γραμ. φέτα πικάντικη τριμμένη 
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
  • Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο  ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.
Για την πίτσα
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη ζύμη.
  • Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω σπάμε 4 αβγά.Μοιράζουμε το σουτζούκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε τα αβγά και ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα, για 10-15 λεπτά, να  γίνει η ζύμη τραγανή.
  • Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη σκληρή πικάντικη φέτα.
Buon apetitto!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2651
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/03/13 )