Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμί ολικής αλέσεως Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Πέμπτη, 14/03/13
Ψωμί ολικής αλέσεως
Υλικά
  • 500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 350γρ. νερό χλιαρό
  • 15γρ. μαγιά νωπή ή 8γρ. ξερή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Δημιουργούμε μία λακκούβα στο αλεύρι και βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'.
  • Ζυμώνουμε πάλι για λίγο με τα χέρια για να φύγει ο αέρας. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε ή τη βάζουμε σε δύο λαδομένες μακρόστενες φόρμες του κεικ, όπως στην προκειμένη περίπτωση και την αφήνουμε άλλα 40' σκεπασμένη με μία πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε ψωμιού με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40'.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/03/13 )