Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Κολοκυθάκια γεμιστά (νηστίσιμα)
Κολοκυθάκια γεμιστά (νηστίσιμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 18/03/13
Υλικά
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια για γεμιστά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι για γεμιστά
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
  • 1 πατατούλα ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ελαιόλαδο (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  • Μετά ρίχνουμε και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι, την πατάτα. Ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού) και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε να βράσει λίγο το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει ελαφρά και να πιει σχεδόν όλο το νερό.
  • Με το υλικό αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που στο μεταξύ έχουμε αδειάσει.
  • Τα αραδιάζουμε μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει λίγο λάδι, σε σειρά. (Αν μας περισσέψει μίγμα, του προσθέτουμε λίγο αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη και το ζυμώνουμε. Το πλάθουμε σε μπαλάκια (γιουβαρλάκια) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.)
  • Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, θέλει λίγο νερό, αν όχι λίγο περισσότερο, (όσο χρειάζεται για να βράσει το κολοκύθι και το ρύζι).
  • Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, "δένεται" το φαγητό προσθέτοντας χυμό λεμονιού (1 μεγάλο λεμόνι) και 2 κουταλιές corn flour, και αφήνοντας να πάρει μία βράση.
Καλή Σαρακοστή!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12773
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/03/13 )