Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χαλβάς φούρνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Τρίτη, 19/03/13
Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι και τα καρύδια και χτυπάμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.

 Η συνταγή αυτή μοιάζει με συνταγή του ρεβανί, αλλά με τη διαφορά ότι ο χαλβάς αυτός έχει βούτυρο και καρύδια. Η νοστιμιά του είναι 100% εγγυημένη !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4606
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/03/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός