Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πουτίγκα μήλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Τρίτη, 26/03/13
Υλικά
  • 700 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 75 γρ. ζάχαρη (κατα προτίμηση σκούρα)
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 225 γρ. τριμμένο μαύρο ψωμί (φρέσκο)
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • Λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους (π.χ. φιστίκι)
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας νερό και βάζουμε τα μήλα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Μόλις τα μήλα μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ψωμί και την ζάχαρη και σοτάρουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 3/4 των μήλων και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Στα σκεύη που θα σερβίρουμε την πουτίγκα (γυάλινα μπολ κατά προτίμηση) βάζουμε εναλλάξ τα μίγματα που έχουμε ετοιμάσει και γαρνίρουμε με την σαντιγί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3384
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/12/13 )