Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ με κεράσια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Πέμπτη, 11/04/13
Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 1 κουταλιά ρούμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 150 γρ. σταφίδα ξανθή σουλτανίνα
  • 150 γρ. κεράσια
  • 75 γρ. ψιλοκομμένα κόντιτα λεμονιού
  • 2 κουταλιές λικέρ κεράσι
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και προσθέτουμε το ρούμι, το αλάτι και τα αυγά.
  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο βούτυρο, ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε αδιάκοπα.
  • Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  • Κόβουμε στη μέση τα πλυμένα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Αναμιγνύουμε τα κεράσια με τις σταφίδες και τα κόντιτα, τα περιχύνουμε με το λικέρ, τα προσθέτουμε στην ζύμη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ντύνουμε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με αδιάβροχο χαρτί και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη του κέικ.
  • Ψήστε το κέικ για 60 λεπτά περίπου στον φούρνο και σε θερμοκρασία 165-185 °C.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα κεράσια με κόντιτα πορτοκάλι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2685
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/04/13 )