Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Νο.28 (πεντανόστιμη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Πέμπτη, 04/04/13
Υλικά

Ζύμη:

  • 1 αυγό
  • 1 βιτάμ
  • 2 ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 500 γρ. αλεύρι

Γέμιση:

  • 5-6 μήλα
  • Κανέλα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες, τους ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
  • Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε με το χέρι μας το βιτάμ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ούτε πολύ σκληρή. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια, 1/3 της ζύμης το ένα και το άλλο τα 2/3 της ζύμης.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι απλώνετε τα 2/3 της ζύμης στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
  • Επειτα ρίχνουμε τα μήλα και σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο απλώνουμε το 1/3 της ζύμης με τα χέρια και το βάζουμε σαν καπάκι πάνω από τα μήλα.
  • Ψήνουμε τη μηλόπιτα για περίπου 60 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν την βγάλουμε από το φούρνο.

Αν σας αρέσουν πολύ τα καρύδια μπορείτε να προσθέσετε λίγα στη γέμιση.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4176
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 07-04-2013 12:49
 
τί 2 ζάχαρη; πόση ζάχαρη; 
και το αλουμινόχαρτο μετά τι το κάνουμε, το βγάζουμε ή το αφήνουμε στο ψήσιμο; 
 
Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής παρακαλώ :)
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 06/04/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός