Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σταφιδόψωμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vanilia   
Τρίτη, 09/04/13
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για ψωμί
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 130 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml. καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό
  • σταφίδες
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • σουσάμι 
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε  να το απορροφήσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και το σουσάμι.
  • Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα μας, προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
  • Πλάθουμε ψωμάκια 80 γρ. το καθένα τα τοποθετούμε σε ταψιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν πολύ καλά, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε στους 180β σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 3310
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/04/13 )