Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μιλφέιγ Νο.16 (μπανάνα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Τετάρτη, 17/04/13
Μιλφέιγ Νο.16 (μπανάνα)
ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα μπανάνας:

  • 6 κρόκοι
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κόρνφλαουρ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 5 μπανάνες
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • λίγη σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη σαντιγύ:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη βάση:

  • 1 συσκευασία σφολιάτας
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Μιλφέιγ Νο.16 (μπανάνα)

    Ανοίγουμε καλά τα φύλλα σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρωαν χρειαστεί για να γίνουν παραλληλόγραμμα. Κόβουμε σε 6 κομμάτια το κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και από τις δυο μεριές και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε τις μπανάνες στο φούρνο μικροκυμάτων για 7 - 8 λεπτά, στο πιο δυνατό μέχρι να ψηθούν, να "ανοίξουν" από μόνες τους και να μαυρίσει εντελώς η φλούδα τους. Καλό θα είναι να μην τις βάλουμε όλες μαζί αλλά 2 τη μια φορά και τρεις την άλλη. Όταν βγουν θα είναι πάρα πολύ καυτές. Πετάμε τις φλούδες και κρατάμε τη σάρκα σε ένα μπολάκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 2 κ. σούπας από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουερ και χτυπάμε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψουμε όμως και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος - ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν τα βάζαμε όλα μέσα.
  • Ρίχνουμε άλλες 3 - 4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας. Ελέγχουμε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλευρίλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έπειτα τις μπανάνες και τις χτυπάμε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Εδώ προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα η κρέμα μας μιας και αν την αφήσουμε έτσι θα έχει κρεμ χρώμα και θέλουμε και οπτικά να μας θυμίζει μπανάνα!
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη οποία θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ μαζί με την άχνη ζάχαρη. Όταν γίνει ανακατεύουμε με την κρέμα μπανάνας και κρατάμε στην άκρη. Ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό. Αν έχουν φουσκώσει πολύ οι σφολιάτες μας τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και γεμίζουμε με την κρέμα. Πάνω σε κάθε στρώση κρέμας ξύνουμε με τον τρίφτη σοκολάτα.
  • Κάνουμε 2 στρώσεις και από πάνω τρίβουμε λίγη σφολιάτα και αν θέλουμε και λίγη ακόμη σοκολάτα. 

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2755
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/04/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός