Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Μαγειρίτσα Νο.08 (από την Ήπειρο)
Μαγειρίτσα Νο.08 (από την Ήπειρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Δευτέρα, 22/04/13
Υλικά
  • 1 συκωταριά αρνίσια και έντερα
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ματσάκι σκορδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μακεδονήσι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • Πιπέρι κόκκινο (γλυκό)
Εκτέλεση
  • Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα βράζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπανάκι, τα σκορδάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μακεδονήσι ψιλοκομμένα ώστε να μαραθούν μόνο με τα υγρά τους χωρίς λάδι.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι την συκωταριά μέχρι να ροδίσει λίγο και μετά την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τα πιπέρια και το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 κομμάτια κόρας ψωμιού για να μαζέψει τα επιπλέον υγρά)
Είναι πικάντικο και βαρύ φαγητό αλλά πολύ νόστιμο. Απαραίτητο συστατικό το μακεδονήσι που δίνει την πικάντικη γεύση. Αντίθετα με όλες τις άλλες μαγειρίτσες τρώγεται με πιρούνι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2730
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/04/13 )