Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Κοτόπουλο σούπα αυγολέμονο (παραδοσιακή)
Κοτόπουλο σούπα αυγολέμονο (παραδοσιακή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Παρασκευή, 03/05/13
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο 1.800 – 2.000 kg
  • 1 μεγάλο  κρεμμύδι  ολόκληρο
  • 2 καρότα μέτρια  καθαρισμένα ολόκληρα
  • 3 πατάτες μέτριες κομμένες στα δυο
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 4 καρφιά γαρίφαλο
  • ½ κούπα ρύζι
  • 4 κουτ. της σούπας  καλαμπόκι
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • 2 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κροκούς
  • 2 λεμόνια ( το χυμό τους)
  •  ζωμό από το κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και μόλις αρχίζει να παίρνει βράση το ξαφρίζουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά , το σέλινο, και το κρεμμύδι που έχουμε καρφώσει επάνω τα γαρίφαλα. Αλατοπιπερώνουμε  χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 1½ ώρα  περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνουν τα λαχανικά.
  • Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζωμό και το ρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα. Ανάβουμε  τη φωτιά και μόλις πάρει  βράση  ρίχνουμε μέσα το ρύζι ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράση για 15-20 λεπτά.
  • Πέντε  λεπτά πριν γίνει το ρύζι ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι και σβήνουμε τη φωτιά.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να “αφρίσουν” ελαφρά.
  • Ρίχνουμε μέσα το λεμόνι σιγά – σιγά και κατόπιν τους κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Όταν ενσωματωθούν  τα υλικά με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα ζωμό από το φαγητό μέχρι το μείγμα να έρθει στην ιδία θερμοκρασία με το φαγητό.

Σε ολη τη διαδικασία παρασκευής δεν σταματάμε το χτύπημα.

  • Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε μέσα στο ζωμό και ανακινούμε τη κατσαρόλα ελαφρά. Ανοίγουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε το φαγητό.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κομματάκια κοτόπουλο και λαχανικών μέσα στη σούπα. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε το βρασμένο κοτόπουλο μερίδες και να περάσουμε τα κομμάτια από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Buon appetito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 25228
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/05/13 )